KVKK VE KULLANILAN TEKNOLOJİLER.

Kişisel verileri koruma kanunu kişilerin veri gizliliğini veya güvenliğini korumak için  yürürlüğe girmiş bir kanundur. KVKK’nın amacı ise verilerimizin  belirli düzende işlenmesini sağlamak ve bunun içinde kullanılan bir çok teknoloji vardır.

Kişisel Veri Tespit Testi.

Kişilerin kimlik numarası, kökeni, dini, sağlık ve öğrenim gibi kişisel verilerinin tespit edilmesidir.

DLP Testi (Veri Sızıntısı Engelleme).

Şirket ve kurumlar için DLP’nin önemli bir rolü vardır.kurumdaki çalışanların verileri dışarı çıkması  veya verilmesi gibi durumlar olmaması gerekir.DLP sayesinde verilerimizin dışarı çıkması ve verilmesine engellenmiş olacak.

Ağ Güvenliği.

Bir kurumun en çok dikkat etmesi gereken konu Ağ Güvenliğidir. Bunun için Firewall, IPS, DDOS gibi çözümlerle ağ güvenliğinin sağlanması gerekmektedir. Poniva Firewall ile sisteminiz daha güvende olur. Ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen tıklayınız.

Şifreleme.

KVKK için önemli bir diğer konuda şifrelemedir. Ağa çıkan verinin şifrelenerek çıkmasını amaçlamaktadır. Veriler kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilse dahi veri şifreli olduğundan veriyi elde edemeyecektir ve dolayısıyla verinin dışa sızmasının önüne geçilmiş olacaktır.

E-posta Güvenliği.

Kurumlarda iletişim ve haberleşme artık e-posta üzerinden yapılmaktadır. Günümüzde yapılan bir çok siber saldırılar da mail üzerinden yapılmaktadır. Karşıdan gelen zararlı içerikli mailleri açılması sonucunda kurum ağı tehlikeye atılmış olur. Bu nedenle e-posta güvenliği de KVKK için önemlidir.

Log ve SIEM Teknolojileri.

Log ve SIEM teknolojileri kurumca gerçekleşen işlemleri kaydeder ve analizini yapmayı kapsar. KVKK açısından önemlidir, yaşanan bir veri sızıntısında olayı aydınlatmak için SIEM ve Log kayıtlarına bakılır.

Veri Silme/ Yok Etme.

Verilerin imha edilmesi yanı silinmesi ve yok edilmesi durumudur. Verilerin silinmesi demek kullanıcı tarafından kullanılmasını ve erişimini engellemektir. Kişisel verilen kasten ve kast dışı yok edilmesi KVK Kanununa aykırı bir durumdur.

Tokenizasyon.

Bu teknoloji hassas verilerimizin şifrelenmiş verilerimizle yer değiştirmesi yoluyla korunmasıdır. Tokenizasyon ile kişisel verilerimizin şifrelenme durumu kontrol edilir.

Yapılandırılmamış Veri Güvenliği Ürünleri.

Bir cihazın kurulumunu veya konfigürasyonunu tam yapmamak kötü niyetli taraflar için fırsat olup bu açıklıklardan içeri sızıp verilerin elde edilmesine neden olabilmektedir. Bu nedenle cihazların konfigürasyonunu tam yapmak çok önemlidir.

Mobil Cihaz Yönetimi.

Cihazlarınızın kurulumu kadar  yönetilmesi de önemlidir. Kullanılan cihazlarda hangi özellikler açık, veya cihazın dışarıdan erişim açığı var mı gibi bilgilerin bilinmesi ve yönetilmesi önemlidir.

Yetki ve Erişim Denetim Ürünleri.

KVKK’nın bir başka önemli özelliği de yetki ve erişim denetimidir. Ağ izlenimin olmadığı bir durumda üçüncü taraf kişiler ağınıza bağlanıp verilerinizi alabilir. Bu yüzden bu tür ürünler kurum ve çalışanların güveliği için önemlidir.

Veri Tabanı Güvenliği.

KVKK’nın en hassas özelliği de veri tabanı güvenliğidir. Nedeni ise biliyorsunuz ki verilerimiz genellikle veri tabanında tutulmaktadır. Kullanılan veri tabanında bir zafiyet durumu bu test ile tespit edilebilir.

Zaman Damgası.

KVKK için bir diğer önem arz eden durum zaman damgası özelliğidir. Çünkü bir verinin ne zaman değiştirildiği, alındığı, gönderildiği gibi birçok önemli veriyi tutar.

KVKK Danışmanlık Hizmetlerimizi Hukuk danışmanımız, KVKK danışmanımız ve Siber Güvenlik Bilişim danışmanlarımızla bereber yürütmekteyiz.
KVKK Danışmanlık hizmetimizle ilgili bilgi almak için lütfen bize ulaşın. ( 0 342 255 5660 / 0 212 914 1660)

Gaziantep KVKK

Bunlara da bakmak isteyebilirsiniz.

E-Posta Güvenliği Nedir?

Ağustos 11th, 2020|Tags: , , , , , , , , |

E-POSTA GÜVENLĞİĞİ NEDİR? E-posta güvenliği, e-posta içeriğini ve hesapları yetkisiz erişime karşı koruyan herhangi bir prosedür için kullanılan bir terimdir. E-posta hizmet sağlayıcıları, müşteri hesaplarını ve bilgileri bilgisayar korsanlarından korumak için e-posta [...]

DNS Nedir? Nasıl Çalışır?

Ağustos 11th, 2020|Tags: , , , , , , , , |

DNS NEDİR? DNS (Domain Name System), İnternet'in telefon rehberi gibidir. İnsanlar bilgiye çevrimiçi olarak google.com veya facebook.com gibi alan adları aracılığıyla erişirler. Web tarayıcıları Internet Protokolü (IP) adresleri aracılığıyla etkileşime girer. DNS, [...]

TCP/IP Nasıl Çalışır?

Ağustos 10th, 2020|Tags: , , , , , , , , |

TCP/IP NEDİR? TCP (İletim Kontrol Protokolü) /IP (İnternet Protokolü) bilgisayarların internet ağ cihazlar üzerinden iletişim kurması sağlayan kuralıdır. Bilgisayar ağlarının karşıdaki bilgisayarlarla iletişiminde verilerin kayıpsız bir şekilde iletimini sağlayan bir kuraldır. Birden [...]

VOIP Nedir? Nasıl Çalışır?

Ağustos 10th, 2020|Tags: , , , , , , , , |

VOIP NEDİR? VOIP (Voice Over Internet Protocol), internet protokolü kullanarak internet üzerinden ses ve multimedya içeriğinin iletilmesidir. Bir çok kurum ve kuruluş bu protokolü kullanarak iletişim sağlamaktadır. NASIL ÇALIŞIR? [...]

Uzaktan Erişim Nedir?

Temmuz 21st, 2020|Tags: , , , , , , , , |

UZAKTAN ERİŞİM NEDİR? Uzaktan erişim (Remote Access) bilgisayarınıza uzak bir konumdan erişebilme özelliğidir. Kullanıcıların bu sayede uzak bilgisayarları yerel makinelerinden denetlemelerine olanak tanır. Uzaktan erişim bağlantısının yapılabilmesi için, yerel makinede uzak istemci [...]

Zaman Damgası Nedir?

Temmuz 10th, 2020|Tags: , , , , , , , , |

ZAMAN DAMGASI NEDİR? 5070 sayılı elektronik imza kanununa göre zaman damgası bir verinin değiştirildiği, üretildiği, gönderildiği veya kaydedildiği zamanının tespit edilmesi amacıyla elektronik hizmet sağlayıcısı tarafından doğrulanan kaydı ifade eder. Zaman damgası [...]

KARMAŞIKLIKTA BOĞULMAYIN.

Firewall yönetimi hiç bu kadar kolay olmamıştı, Kolay olduğu kadar da hızlı! İşlem yaparken sizi bekletmez ve anında cevaplar verir.

0%
Uptime
0
Kod Satırı
0%
Hızlı Destek

PONIVA FIREWALL
DAHA HIZLI, DAHA GÜÇLÜ, DAHA KOLAY.

İNCELE