NETWORK ACCESS CONTROL (NAC) NEDİR?

NAC (Network Access Control), ağ güvenliği için bir teknolojidir. NAC, ağa bağlanmak isteyen cihazların belirli bir güvenlik profiline uymasını ve bu profil ile uyumlu olduğundan emin olunmasını sağlar.

NAC, verimli kullanmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. Gereksinimlerin Tanımlanması: Ağınız için gereken güvenlik profilini tanımlayın ve hangi cihazların ağa bağlanmasına izin verileceğini belirleyin.
  2. Cihazların Taraması: Ağa bağlanmak isteyen cihazları tarayın ve bu cihazların güvenliği ve uyumluluğu hakkında bilgi toplayın.
  3. Yetkilendirme ve Erişim Kontrolü: Uyumlu cihazları ağa bağlama yetkisi verin ve uyumsuz cihazların ağa erişimini kısıtlayın.
  4. İzleme ve Raporlama: Ağınızdaki cihazları ve ağ trafiğini sürekli olarak izleyin ve güvenliğin sürekli olarak korunmasını sağlamak için gerektiğinde düzeltmeler yapın.

NAC’nin avantajları şunlardır:

  1. Güvenli Ağ Erişimi: NAC, ağa bağlanmak isteyen cihazların belirli güvenlik kriterlerini karşılamasını garanti eder ve ağa bağlama yetkisi sadece güvenli cihazlar için verilir.
  2. Daha Güvenli Ağ: NAC, ağınıza giriş yapmak isteyen potansiyel tehditleri tanımlar ve bloke eder, böylece ağınız daha güvenli hale gelir.
  3. Daha İyi Ağ Performansı: NAC, ağa bağlanmak isteyen cihazların güvenliğinin tanımlanması ve uyumluluğunun sağlanması ile ağ trafiğini optimize eder ve dolayısıyla ağ performansını artırır.

NAC’nin dezavantajları şunlardır:

  1. Yüksek Maliyet: NAC sistemleri pahalı olabilir ve müşterisi yapısına göre farklı seviyede maliyetlere neden olabilir.
  2. Yapılandırma Zorluğu: NAC sistemleri yapılandırma ve yönetim açısından zorluklar sunabilir ve gereken eğitimi almamış IT ekibinin bu sistemi kullanması zor olabilir.
  3. Uyum Sorunları: NAC sistemleri, ağa bağlanmak isteyen cihazların uyumlu olması gerektiği için, eski cihazlar veya mevcut ağ çözümleri ile uyum sorunları oluşabilir.
  4. Bağlantı Interruptions: NAC sistemleri, ağa bağlanmak isteyen cihazların güvenliği hakkında bilgi toplamak için cihazların ağa bağlanmasını kısıtlayabilir ve bu da ağ bağlantısının kesilmesine neden olabilir.

Bu dezavantajların üstesinden gelmek için NAC sistemleri seçerken maliyet ve uyumluluğa dikkat etmeniz ve gereken eğitimi almanız önemlidir.

Yerli Firewall - Fidye Yazılımı
PONIVA - Yerli Güvenlik Duvarı - Yerli Firewall

Bu Bilgiyi Sosyal Medyada Paylaş

Bunlara da bakmak isteyebilirsiniz.

  • PONIVA - Firewall - Yerli Güvenlik Duvarı

Turkuaz VPN

Ocak 20th, 2024|Tags: , , , |

TURKUAZ VPN NEDİR? Turkuaz VPN Zero Touch özelliği ile şube/uç nokta tarafında herhangi bir teknik bilgiye ihtiyaç olmaksızın merkez cihazınızla VPN sağlayan uygun maliyetli bir cihazdır. Fişe takılıp internete bağlanır bağlanmaz, sunucularımız [...]

Windows Bilgisayarlarda Güvenliği Nasıl Sağlarız?

Mart 3rd, 2023|Tags: , , , , , |

WINDOWS BİLGİSAYARLARDA GÜVENLİĞİ NASIL SAĞLARIZ? Windows güvenliğini sağlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: Güncelleme ve yama: Windows güvenlik açıklarını kapatan güncelleştirmeler yayınlar. Windows Update özelliğini açık tutun ve düzenli olarak güncelleştirmeleri yükleyin. Güçlü [...]

iOS Güvenliğini Sağlamak İçin Gerekli Adımlar Nelerdir?

Şubat 28th, 2023|Tags: , , , , , , |

IOS GÜVENLİĞİ İÇİN NELER YAPMALIYIZ? IOS güvenliğini sağlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: iOS cihazınızı güncelleyin: Apple, iOS işletim sistemlerindeki güvenlik açıklarını düzenli olarak düzeltmek için güncelleştirmeler yayınlamaktadır. Bu nedenle, cihazınızın iOS sürümünün [...]

Sosyal Mühendislik Nedir?

Şubat 20th, 2023|Tags: , , , , , , , , |

SOSYAL MÜHENDİSLİK NEDİR? Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte, insanların dijital ortamlarda bıraktıkları veriler de artmaktadır. Bu veriler, sadece kişisel bilgilerimiz değil, finansal, ticari ve hatta devlet sırları gibi önemli bilgilerimiz de olabilir. Bu [...]

SIEM Nedir?

Şubat 11th, 2023|Tags: , , , , , |

SIEM NEDİR? SIEM (Security Information and Event Management), güvenlik olaylarını takip etmek, analiz etmek ve raporlamak için kullanılan bir yazılımdır. SIEM sistemi, birçok farklı kaynaktan gelen güvenlik verilerini toplar, birleştirir ve değerlendirir. [...]

802.1X Protokolü Nedir?

Şubat 9th, 2023|Tags: , , , , , , |

802.1X PROTOKOLÜ NEDİR? IEEE 802.1X, bir ağ güvenliği protokolüdür ve ağ güvenliğini artırmak için kullanılır. Bu protokol, bir ağ üzerindeki cihazların yetkilendirilmesini ve doğrulanmasını sağlar. 802.1X, kablosuz ağlar (Wi-Fi), Ethernet ağları ve [...]

KARMAŞIKLIKTA BOĞULMAYIN.

Firewall yönetimi hiç bu kadar kolay olmamıştı, Kolay olduğu kadar da hızlı! İşlem yaparken sizi bekletmez ve anında cevaplar verir.

0%
Uptime
0
Kod Satırı
0%
Hızlı Destek
Poniva Firewall

PONIVA FIREWALL
DAHA HIZLI, DAHA GÜÇLÜ, DAHA KOLAY.